7 روش استفاده از ویدئوهای تعاملی در یادگیری الکترونیکی

ويدئوهاي تعاملي

ویدئوهای تعاملی یکی از متداول ترین و قابل اعتمادترین ابزارهای کمک آموزشی در فضای یادگیری مجازی امروز است. در واقع به جرأت می توان گفت این سبک ویدئوهای آموزشی مسیر یادگیری اثربخش و کارآمدی را هم برای مدرس و هم برای یادگیرنده فراهم می کند.

در این نوشته ما به بررسی مزایای اصلی ویدئوهای تعاملی برای آموزش های سازمانی و نحوه استفاده آنها در یادگیری الکترونیکی می پردازیم.

مزایای ویدئوهای تعاملی

جدا از اینکه در هر زمان و مکان برای یادگیرندگان قابل دسترسی هستند، ویدئوهای تعاملی مزایای زیادی داشته که عبارتند از:

یادگیری درگیرکننده و فراگیر

ویدئوهای تعاملی بسیار فراگیر بوده و طوری طراحی می شوند که یادگیرنده را به طور کامل درگیر کنند. افراد در اکثر مواقع نسبت به آموزش های سازمانی بی تفاوت بوده و به همین دلیل دامنه توجه آنها بسیار کوتاه است. این ویدئوها به روشی خلاق و جذاب طراحی می شوند تا بتوانند توجه مخاطبین هدف را جلب کنند و آنها را به تماشا و یادگیری ترغیب کنند.

تجربه یادگیری شخصی سازی شده

ویدئوهای تعاملی می توانند یک حس کنترل را به کاربر منتقل کنند، به طوری که به یادگیرندگان اجازه می دهند فضا و تجربه یادگیری مجازی خود را طراحی کنند. یادگیرندگان قادر خواهند بدون هیچ اجبار و فشاری با سرعت خود ویدئوها را تماشا کنند و یاد بگیرند.

راحتی و انعطاف پذیری

به غیر از مزایایی که به آن اشاره شد، ویدئوهای تعاملی فرآیند یادگیری راحتی را برای مدسین و یادگیرندگان رقم می زند. چون در فضای مجازی قابل انتقال بوده و برای یادگیری تلفیقی و مجازی فوق العاده هستند.

ويدئوهاي تعاملي

7 روش استفاده از ویدئوهای تعاملی در آموزش های سازمانی مجازی

1-تولید مجموعه ای از ویدئو کلیپ ها

یکی از بهترین روش های استفاده از ویدئوهای تعاملی و افزایش درگیری یادگیرندگان ادغام ویدئوهای آموزشی در طرح درس است. به عنوان یک مدرس می توانید در طرح درس خود بین 2 تا 6 ویدئو کلیپ قرار دهید. این کلیپ ها می توانند از اینترنت و دیگر مدرسین گردآوری و یا توسط خود شما تولید شوند.

زمانی که کلیپ را در کلاس پخش می کنید می توانید تمرین های تعاملی آن را برنامه ریزی کنید، به عنوان مثال نظر افراد را جویا شوید، سؤالات هدفدار بپرسید و یا بحث های گروهی هماهنگ کنید. ایده اینست که از ویدئو کلیپ های مرتبط با محتوای آموزشی استفاده کرده تا به یادگیری عمیق تر مخاطبین هدف کمک کنید.

2-ساخت کلیپ های آموزشی

از روش های جالب استفاده از ویدئوهای تعاملی در دوره های آفلاین، درخواست خلق ویدئوهای آموزشی توسط خود یادگیرندگان است. به عنوان مثال شما می توانید از آنها بخواهید ویدئوهایی رکورد کنند و در مورد مفهوم و یا فرآیند موضوعی توضیح دهند. آنها این ویدئو کلیپ ها را با نرم افزارهای منتخب خودشان تهیه کرده و با مدرس و هم هکلاسی های خودشان به اشتراک می گذارند. این یک روش عالی است برای اینکه بتوانید با یادگیرندگان تعامل داشته باشید و به آنها بازخورد دهید.

3-خلاصه درس

برای اینکه مطمئن شوید یادگیرندگان همه محتوای آموزشی را دنبال کرده اند، از آنها درخواست کنید در قالب یک ویدئوی کوتاه خلاصه ای از مطالب آن جلسه را توضیح دهند. آنها را تشویق کنید که از خلاقیت خود برای ارائه استفاده و ویدئوهای خودشان را برای شما ارسال کنند. این یک روش فوق العاده برای ارزیابی یادگیرندگان است، اینکه ببینید چقدر برای محتوای جلسات بعدی آماده هستند.

4-اجرای پرسش و پاسخ

در دوره های آفلاین و آنلاین شما می توانید یک سری سؤال طراحی کنید و یادگیرندگان را موظف کنید که به صورت چند گزینه ای و یا در قالب رکورد ویدئو به آنها پاسخ دهند.

به خصوص در دوره های آفلاین شما می توانید بعد از اتمام هر جلسه با طراحی چند سؤال مخاطبین هدف را به چالش بکشید. آنها باید سؤالات را بر روی بستر تعریف شده و یا در قالب رکورد ویدئوهای کوتاه برای شما ارسال کنند، و در صورت ارائه پاسخ صحیح قادر خواهند بود به جلسه بعدی دسترسی داشته باشند.

ويدئوهاي تعاملي

5-نظارت بر عملکرد یادگیرندگان

تعاملی سازی ویدئو ها می تواند جهت نظارت بر عملکرد یادگیرندگان نیز مورد استفاده قرار بگیرد، حتی نتایج آن می تواند با آنها به اشتراک گذاشته شود. بعضی از سامانه های مدیریت آموزش امکان تحلیل عملکرد کاربران را فراهم کرده و شما قادر خواهید بود فرآیند آموزش تک تک یادگیرندگان را از طریق گزارشات سامانه دنبال کنید.

6-تفکر انتقادی

از دیگر استراتژی های مؤثر تعاملی سازی ویدئوها اینست که مدرسین با گردآوری و نمایش ویدئو کلیپ های جذاب و تأثیرگذار، یادگیرندگان را به تفکر وادارند. با این روش آنها تفکر انتقادی را یاد گرفته و در زندگی واقعی خود به کار می برند. این استراتژی یادگیری در دنیای امروز بسیار محبوبیت پیدا کرده است.

با این حال، چیزی که اینجا اهمیت دارد این است که یادگیرندگان قرار نیست فقط تماشاگر باشند، باید در مسیری هدایت شوند که عمیق تر در مورد ویدئوها فکر کنند. در واقع طوری افکار و احساسات انها درگیر شود که بخواهند در مورد آنچه دیده اند اظهار نظر کنند.

برای تکمیل این فرآیند شما می توانید یادگیرندگان را به اتاق های گفتگو دعوت کنید تا نظراتشان را به اشتراک بگذارند و یا در قالب یک تکلیف نقد خود را در مورد آنچه دیده اند به صورت کتبی برای شما ارسال کنند.

7-تعریف پروژه های مشترک

یادگیری مشارکتی به یادگیرندگان کمک می کند تا در کنار هم بارش فکری داشته باشند. این تمرین مهارت هایی چون کارتیمی و تفکر انتقادی را در آنها تقویت می کند. مدرسین می توانند از آنها بخواهند به صورت تیمی برای تحویل پروژه های مشترک خود رسانه های مختلف را در نظر بگیرند. آنها می توانند با کمک یکدیگر، فایل های ویدئویی، صوتی و یا حتی عکس ثبت کرده و پروژه خودشان را تکمیل کنند.

ويدئوهاي تعاملي

خلاصه کلام

به جرآت می شود گفت که ویدئوهای تعاملی در دنیای امروز از راحت ترین و بهترین روش ها برای خلق یک تجربه یادگیری چالش برانگیز و هیجان انگیز است. با توجه به آنچه که در این متن گفته شد، این سبک ویدئوها نه تنها اثربخشی آموزش را افزایش می دهد، بلکه یک ابزار آموزشی فوق العاده برای مدرسین و یاگیرندگان بوده تا با هم در تعامل و الهام بخش یکدیگر باشند.

منبع:  www.hurix.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای مقاله

ويدئوهاي تعاملي

7 روش استفاده از ویدئوهای تعاملی در یادگیری الکترونیکی

نویسنده :
سایر نوشته ها :
متقاعدسازي
آموزش سازمانی

متقاعدسازی چیست؟کلید موفقیت در دنیای پیچیده امروز

در این نوشته، به‌طور کامل به معرفی سه ابزار مؤثر در متقاعدسازی شامل اعتمادسازی، استفاده از شواهد و دلایل منطقی و تأثیرگذاری بر احساسات، روش‌های اجرایی و مثال‌های کاربردی مرتبط با بازار ایران خواهیم پرداخت

مشاهده مطلب
تکنيکهاي متقاعدسازي
آموزش سازمانی

تکنیک‌های متقاعدسازی و 25 اصل طلایی متقاعد کردن مخاطب

در این مطلب به‌طور جامع ، به بررسی 25 تکنیک و اصل طلایی متقاعدسازی خواهیم پرداخت تا با بهره‌گیری از آن‌ها، بتوانید ارتباطات خود را تقویت کرده و مشتریان خود را به بهترین نحو ممکن جذب کنید.

مشاهده مطلب
وظايف منابع انساني
آموزش سازمانی

وظایف منابع انسانی

جایگاه منابع انسانی به عنوان مسئولی حیاتی و مهم در سازمان‌ها مطرح می‌شود. منابع انسانی نه تنها در جذب و انتخاب نیروهای با استعداد، بلکه در توسعه و مدیریت آنها نیز نقش اساسی ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
ارزيابي عملکرد کارکنان
آموزش سازمانی

ارزیابی عملکرد کارکنان

ارزیابی عملکرد کارکنان یکی از اصولی‌ترین ابزارهای مدیریت منابع انسانی است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا عملکرد کارمندان را ارزیابی کرده و بهبودهای لازم را در فرآیندها و اجرای استراتژی‌های کسب و کار ایجاد کنند.

مشاهده مطلب
اسکرول به بالا