اهمیت کارتیمی در محیط کار

کارتيمي در محيط کار

نکته جالب توجه اینجاست که همه ی ما می دانیم که کارتیمی در محیط کار، مهارتی عالی است، اما آیا واقعا می دانیم که چرا؟ شاید در خیلی از محیط های آموزشی مثل سمینارها و کارگاه های آموزشی می شنویم که کارتیمی چیست و در محیط کار چقدر خوب است. و از طرف دیگر متعجب می شویم وقتی بعضی افراد به ظاهر منطقی بعد از شنیدن کلمه “کارتیمی” با چهره ای در هم رفته جواب می دهند: به نظر من که وقت تلف کردن است!”

اما چه چیزی درباره کارتیمی در محیط کار تا این حد مهم است که یادگیری و تقویت آن جزو مهارت های کلیدی برای منابع انسانی و به طور کلی برای سازمان ها محسوب می شود.

درک ارزش کارتیمی به منابع انسانی هر سازمان کمک می کند تا با رویکرد کارآمدتری با مشکلات و چالش های کاری، از آموزش و توسعه گرفته تا فرهنگ سازمانی، برخورد کرده و برای حل آنها اقدام نمایند. در این نوشته با هم کلیدی ترین دلایل یادگیری کارتیمی در محیط کار را می خوانیم.

کارتيمي در محيط کار

1-کارتیمی در محیط کار تأثیرگذار است

یکی از رکن های اصلی انقلاب صنعتی، پایه های تمدن مدرن، مهارتی به نام تقسیم کار بود، چیزی که الان ما آن را به اسم کارتیمی می شناسیم.

با کارتیمی کارکنان شما قادر خواهند بود در محیط کار:

  • کارهای دشوار را به کارهای ساده تر تقسیم کرده و با کمک یکدیگر با سرعت بیشتری وظایفشان را به اتمام برسانند.
  • مهارت های تخصصی را توسعه می دهند، بدین صورت که متخصص ترین فرد در هر حوزه، کار مربوطه را بهتر و سریع تر انجام می دهد.

به عبارت دیگر، تیم باعث می شود فعالیت های کاری اثربخش تر باشند. بدین معنی که سازمان را به سمت بهره وری بیشتر، مدیریت هزینه ها، سود بیشتر و تمام مزایایی که برای هر کسب و کاری اهمیت دارد پیش می برد.

2-در تیم خودنظارتی وجود دارد.

وقتی یک نفر کاری را به تنهایی انجام می دهد، به طور کامل خودمختار است. حالا تصور کنید این فرد وظایفش را به کندی، بدون احساس مسئولیت  و با بی دقتی انجام دهد. چه کسی او را اصلاح خواهد کرد؟ هیچکس، و جواب همین است.

در کارتیمی افراد زیادی مسئول رسیدن به یک هدف مشترک هستند. به همین دلیل به طور قابل ملاحظه ای در تیم ها شاهد این اتفاق هستیم که افراد حواسشان به کار هم تیمی شان هست و به این موضوع آگاه هستند که کیفیت کار هر نفر به دیگری وابسته است. وقتی عملکرد یک نفر ضعیف می شود، بقیه جهت انگیزه و کمک در کنارش هستند. حتی این اتفاق تا حدی می تواند پیشرفت کند که بدون دخالت مدیران، در تیم های اثرگذار، افراد خودشان برای بهبود عملکرد تیم دست به اصلاح زده و اقدام می کنند.

3-در تیم سرعت نوآوری افزایش پیدا می کند

برای هر مسئله و چالشی معمولا راه حل های بی شماری وجود دارد. وقتی که یک نفر مسئولیت پروژه ای را به عهده می گیرد، در مدت زمان محدودی که دارد شاید به تعداد کمی ایده دست پیدا کند. اما وقتی یک تیم مسئولیت پروژه ای را به عهده می گیرد، پروژه از منافع دیدگاه های مختلف، مهارت ها و تجربیان چندگانه بهره مند خواهد بود. بنابراین رویکرد کارتیمی در محیط کار، سازمان را با سرعت و عمق بیشتری به سمت نوآوری هدایت می کند.

کارتيمي در محيط کار

4-در تیم افراد از یکدیگر یاد می گیرند

شما شرکتی را تصور کنید که در آن 10 طراح در اتاق های جدا کار می کنند. هر کدام از طراح ها با حداکثر توانمندی خودشان کار کرده و به نقاط قوت و ضعف خود وابسته هستند، بدون آنکه بتوانند چیزی به هم یاد بدهند یا از هم یاد بگیرند.

حال آنها را در یک اتاق و یک پروژه قرار دهید. در روند کار کردن در یک تیم، آنها از نقاط قوت یکدیگر چیزی می آموزند، اشتباهات و نقاط ضعف یکدیگر را پوشش می دهند. و در نهایت عملکرد آنها به طور چشمگیری بهتر و بهتر می شود.

5-کارتیمی در محیط کار باعث ایجاد رقابت سالم می شود

چه اتفاقی می افتد زمانی که همان تیم 10 نفره طراحان بیش از یک سال کنار هم کار کرده باشند، و هر آنچه باید را از یکدیگر یاد گرفته باشند؟ آنها خیلی زود با هم شروع به رقابت کرده تا بتوانند توانمندی های خودشان را اثبات کنند و در سازمان برای رسیدن به ارتقاء شغلی و هر عامل مشوقی تلاش کنند.

6- کارتیمی، ارتباطات شغلی را مستحکم می کند

در آخر وقتی کارکنان با هم کار می کنند و به عنوان یک تیم به موفقیت و دست آورد می رسند، ارتباطی بین آنها شکل می گیرد که پایه گذار دوستی و اعتماد می شود. این یک اتفاق بی نظیر برای یک سازمان است، زیرا زمانی که کارکنان با هم دوست و به هم اعتماد داشته باشند احتمال ان بیشتر می شود که:

  • با هم بهتر ارتباط برقرار کنند
  • از یکدیگر حمایت می کنند و به هم انگیزه می دهند
  • کار مشارکتی در بین آنها ترویج می شود

همین دلایل است که باعث می شود سازمان ها و شرکت های موفق دنیا تا حد زیادی برای این مهارت در محیط کار ارزش قائل بوده و با جدیت برای آموزش کارتیمی به صورت اصولی و کاربردی به منابع انسانی خود سرمایه گذاری می کنند.

منبع:  www.brighthr.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای مقاله

کارتيمي در محيط کار

اهمیت کارتیمی در محیط کار

نویسنده :
سایر نوشته ها :
وظايف منابع انساني
آموزش سازمانی

وظایف منابع انسانی

جایگاه منابع انسانی به عنوان مسئولی حیاتی و مهم در سازمان‌ها مطرح می‌شود. منابع انسانی نه تنها در جذب و انتخاب نیروهای با استعداد، بلکه در توسعه و مدیریت آنها نیز نقش اساسی ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
ارزيابي عملکرد کارکنان
آموزش سازمانی

ارزیابی عملکرد کارکنان

ارزیابی عملکرد کارکنان یکی از اصولی‌ترین ابزارهای مدیریت منابع انسانی است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا عملکرد کارمندان را ارزیابی کرده و بهبودهای لازم را در فرآیندها و اجرای استراتژی‌های کسب و کار ایجاد کنند.

مشاهده مطلب
کارمندان ناراضي
مهارت های نرم

نحوه برخورد با کارمندان ناراضی

کارمندان در هر سازمانی ممکن است به دلایل مختلفی حس نارضایتی را تجربه کنند. این امر می‌تواند به از دست دادن انگیزه، کاهش کارایی، و ایجاد مشکلات میان فردی منجر شود. برخورد صحیح با کارمندان ناراضی نقش بسیار مهمی در حفظ انگیزه و تعهد آنها به سازمان ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
آداب کارتيمي
مهارت های نرم

آداب کارتیمی در سازمان

آداب کارتیمی به عنوان یک پله مهم در راه رسیدن به رشد و موفقیت مطرح می‌شود. این پله‌ نه تنها راهی برای ایجاد تعاملات مثبت و همکاری‌های مؤثر میان کارکنان تعریف می کند، بلکه توانایی سازمان در مقابله با چالش‌های نوظهور و بهره‌برداری از فرصت‌های جدید را نیز افزایش می دهد.

مشاهده مطلب
مديريت خشم
مهارت های نرم

مدیریت خشم در محیط کار

در این مقاله ما به شما نشان می‌دهیم که چگونه مدیریت خشم در محیط کار می‌تواند به بهبود روابط، افزایش کارایی، و حتی ایجاد فرصت‌های جدید در سازمان‌ها منجر شود.

مشاهده مطلب
حل مسئله
مهارت های نرم

حل مسئله چیست؟

حل مسئله یک توانایی اساسی و حیاتی در زندگی روزمره انسان‌ها است که به معنای کلی به فرآیندی اشاره دارد که در آن افراد با جمع آوری اطلاعات، استفاده از استدلال منطقی و تصمیم‌گیری به یافتن راه‌حل یک مسئله می پردازند.

مشاهده مطلب
اسکرول به بالا