یادگیری خرد در آموزش سازمانی (بخش اول)

يادگيري خرد در آموزش

Microlearning یا یادگیری خرد در آموزش یک استراتژی جامع یادگیری بوده که بر کسب نتایج عملگرا و کاربردی تمرکز می کند. این سبک آموزش بهترین رویکرد برای سازمان هایی خواهد بود که با مشکل کمبود زمان مواجه هستند و کمک می کند که در زمان نیاز به جدیدترین محتوا، کارآمدترین راهکارها و پشتیبانی لازم دسترسی داشت. با این رویکرد می توان با بومی سازی محتوا آموزشی سرعت رسیدن به نتایج مطلوب و مواردی هم چون انگیزه و تعهد را در نیروی انسانی افزایش داد.

 با اتخاذ رویکرد یادگیری خرد می توان از وجود مزیت های ویژه  آن بهره برد و با  ارائه راه حل های ترکیبی اثربخشی آموزش را افزایش داد.

یادگیری خرد در آموزش به چه معنی است؟

يادگيري خرد در آموزش

  1.  یک راه حل عالی و سریع برای تمام نیازهای آموزشی؟!
  2. یک گرایش و علاقه ای زودگذر؟!
  3. تنها مدل آموزشی که برای هر نسل به خصوص نسل جدید قابل قبول است؟!
  4. روشی هوشمندانه برای برش و خرد کردن محتوا؟!
  5. یک مفهوم مفید و کارساز برای استراتژی های یادگیری شما؟!

در تحقیقی که توسط CommLab India   انجام شد ۶۴ درصد شرکت کنندگان با مورد ۵ و ۲۱ درصد با مورد ۴ موافق بودند. جالب است بدانید که هیچکس با مورد ۲ موافق نبود. یادگیری خرد سال هاست بخشی مهم در طراحی سیستم آموزش شده است.

یادگیری خرد در آموزش را می توان یک رویکرد یادگیری انعطاف پذیر تعریف کرد که قادر است با بهره گیری از روش های مختلف منجر به ارتقاء عملکرد فردی و سازمانی شود.

مؤلفه های کلیدی تعریف:

  1. خرد = کوچک و متمرکز
  2. یادگیری = کسب دانش، مهارت و توانایی
  3. عملکرد = حصول نتیجه مطلوب

طراحان سیستم یادگیری در راستای تصمیمات مبتکرانه یادگیری خرد در آموزش، باید با مدیران سازمان در رابطه با عملکرد تبادل نظر داشته باشند.

یادگیری خرد چه نیست؟

  •  یک مفهوم جدید: ایده استفاده از محتوای خرد و متمرکز در طول استراتژی آموزش مدت هاست که شناخته شده است.
  • محدود به مدت زمانی معین (فقط ۱، ۲ یا ۵ دقیقه): به هدف و محتوا بستگی دارد.
  • فقط با یک قالب بندی (به خصوص ویدئو)
  • مناسب برای همه موقعیت ها (تمرین)
  • اینکه فقط محتوا را به بخش های ریز خرد کند
  • با پشتیبانی از عملکرد اشتباه گرفته شود: پشتیبانی از عملکرد بر روی کار اعمال می شود، در حالی که Microlearning یادگیری را پشتیبانی می کند که بعد به کار منتقل می شود
  • یک راه حل ساده و یک مرحله ای: در بیشتر موارد، بخشی از چیدمان رویکرد های یادگیری است
  • شما هیچ وقت نمی خواهید که خلبانتان تنها با دیدن یک ویدئو آموزشی یک دو دقیقه ای اقدام به یک فرود اضطراری کند

چگونه این الگو را با سیستم آموزش خود متناسب سازیم؟

يادگيري خرد در آموزش 

یادگیری خرد به بهترین نتایج منتهی خواهد شد اگر با تمام استراتژی آموزشی هم سو باشد. این که چه محتوای آموزشی را توسعه می دهید- آموزش حضوری یا مجازی- اهمیت ندارد، مهم این است در جهت قابلیت ها و اهداف یادگیری خرد برنامه ریزی کنید. براساس پیچیدگی های هر دوره، هر مبحث و یا موضوعی با توجه به مزیت های یادگیری خرد در آموزش می تواند به طور مستقل براساس اهدف یادگیری مبتنی بر عملکرد قابل ارائه و دسترسی باشد.

علاوه بر این یادگیری خرد در آموزش می تواند بخشی از کلاس های شناور بوده که فراگیران یادگیری را از پایه های موضوع به صورت مجازی شروع کرده و برای تمرین و بررسی جزئیات با حضور یک متخصص در جلسات حضوری شرکت می کنند. به طور مثال فراگیران با مهارت های فروش و مشتری مداری در قالب تصاویر و اینفوگرافی ها آشنا شده و آنها را در کلاس با تکنیک های ایفای نقش تمرین می کنند. هنگام با وبلاگ ها، ویکی ها و رسانه های اجتماعی، گوشی های هوشمند کسب بخشی از یادگیری و به اشتراک گذاشتن آن را با گروه های بزرگ تر را برای کارکنان آسان کرده است.

منبع:

Microlearning In Your Training Framework – Dr Howard Lewi

تیم نمو با حضور متخصصین مجرب جهت تولید محتوای آفلاین با رویکرد یادگیری خرد در کنار شما خواهد بود.

2 دیدگاه دربارهٔ «یادگیری خرد در آموزش سازمانی (بخش اول)»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای مقاله

يادگيري خرد در آموزش

یادگیری خرد در آموزش سازمانی (بخش اول)

نویسنده :
سایر نوشته ها :
وظايف منابع انساني
آموزش سازمانی

وظایف منابع انسانی

جایگاه منابع انسانی به عنوان مسئولی حیاتی و مهم در سازمان‌ها مطرح می‌شود. منابع انسانی نه تنها در جذب و انتخاب نیروهای با استعداد، بلکه در توسعه و مدیریت آنها نیز نقش اساسی ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
ارزيابي عملکرد کارکنان
آموزش سازمانی

ارزیابی عملکرد کارکنان

ارزیابی عملکرد کارکنان یکی از اصولی‌ترین ابزارهای مدیریت منابع انسانی است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا عملکرد کارمندان را ارزیابی کرده و بهبودهای لازم را در فرآیندها و اجرای استراتژی‌های کسب و کار ایجاد کنند.

مشاهده مطلب
کارمندان ناراضي
مهارت های نرم

نحوه برخورد با کارمندان ناراضی

کارمندان در هر سازمانی ممکن است به دلایل مختلفی حس نارضایتی را تجربه کنند. این امر می‌تواند به از دست دادن انگیزه، کاهش کارایی، و ایجاد مشکلات میان فردی منجر شود. برخورد صحیح با کارمندان ناراضی نقش بسیار مهمی در حفظ انگیزه و تعهد آنها به سازمان ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
آداب کارتيمي
مهارت های نرم

آداب کارتیمی در سازمان

آداب کارتیمی به عنوان یک پله مهم در راه رسیدن به رشد و موفقیت مطرح می‌شود. این پله‌ نه تنها راهی برای ایجاد تعاملات مثبت و همکاری‌های مؤثر میان کارکنان تعریف می کند، بلکه توانایی سازمان در مقابله با چالش‌های نوظهور و بهره‌برداری از فرصت‌های جدید را نیز افزایش می دهد.

مشاهده مطلب
مديريت خشم
مهارت های نرم

مدیریت خشم در محیط کار

در این مقاله ما به شما نشان می‌دهیم که چگونه مدیریت خشم در محیط کار می‌تواند به بهبود روابط، افزایش کارایی، و حتی ایجاد فرصت‌های جدید در سازمان‌ها منجر شود.

مشاهده مطلب
حل مسئله
مهارت های نرم

حل مسئله چیست؟

حل مسئله یک توانایی اساسی و حیاتی در زندگی روزمره انسان‌ها است که به معنای کلی به فرآیندی اشاره دارد که در آن افراد با جمع آوری اطلاعات، استفاده از استدلال منطقی و تصمیم‌گیری به یافتن راه‌حل یک مسئله می پردازند.

مشاهده مطلب
اسکرول به بالا