بهترین زمان برای سرمایه گذاری روی آموزش منابع انسانی

آموزش منابع انساني

اگر مدیریت و برنامه ریزی آموزشی بر اساس یک نیازسنجی صحیح و هدف گذاری هوشمند انجام نشود، منجر به شکست سرمایه گذاری  روی آموزش منابع انسانی خواهد شد!

اهمیت و مزایای آموزش منابع انسانی و توسعه سرمایه انسانی (نیروی کار بانگیزه، نگه داشت نیروی مفید و ارتقاء نظام مشارکتی) و همچنین عدم نتیجه بخشی سرمایه گذاری روی آموزش منابع انسانی هر دو باید در یک استراتژی آموزشی در نظر گرفته شود. آموزش منابع انسانی در عین حال که می تواند اثربخش باشد، اگر راهکار درستی برای حل مسائل کارکنان ارائه نکند محکوم به شکست خواهد بود.

بسیاری از رهبران راه حل برخورد با مسائل سازمانی را تنها در آموزش می بینند. به عنوان مثال یک شرکت خدمات مالی جهانی برای کاهش کاغذ بازی های اداری و افزایش انگیزش و خلاقیت کارکنان برای برگزاری یک کارگاه آموزشی از ران کاروچی؛ هم‌بنیانگذار و مدیر ارشد موسسه‌ی مشاوره‌ی رهبری و سازمانی Navalent مشاوره می گیرد. این شرکت انتظار داشت این کارگاه آموزشی مهارت های تصمیم گیری در کارکنان را ارتقاء داده و موجب تسریع عملیات اداری شود که البته به نظر می رسید این سرمایه گذاری روی آموزش منابع انسانی رویکرد مناسبی برای رفع این مشکل نبود.

آموزش منابع انساني 

باید در نظر داشت تنها زمانی که هدف ما کسب دانش و بهبود یک مهارت باشد، آموزش راه کاری مؤثر خواهد بود. در این صورت طراحی یک برنامه اجرایی، سفارشی سازی محتوای آموزشی و به کارگیری یک الگوی آموزشی مؤثر ما را به نتیجه مطلوب می رساند. در همین راستا ران کاروچی  دلایل برگزاری کارگاه آموزشی را  از مدیران آن سازمان پرسید و به این نتیجه رسید که ریشه بیشتر مشکلات آنها عبارت بود از مسائلی چون:

  • مشخص نبودن فرایند و سلسله مراتب تصمیم گیری در سازمان
  • عدم وجود توازن در توزیع قدرت سازمانی
  • عدم وجود سیستم رسیدگی به تصمیمات کارمندان
  • ضعف در فرآیند و فناوری انتقال اطلاعات بین افراد جهت تسریع روند تصمیم گیری

این مسائل نشان دهنده وجود مشکلات سیستماتیک در سازمان بود و قطعا برگزاری یک کارگاه آموزشی نمی توانست در کسب نتایج مورد نظر مثمر ثمر باشد. آموزش منابع انسانی زمانی اثربخش خواهد بود که باعث شود نیروی انسانی با نگرش جدید و تفکر رفتار مطلوب انتخاب کنند. بدین منظور که این تغییر در کارمندان علاوه بر آموزش، باید از سمت محیط کار نیز پشتیبانی شود.

 سه رویکرد اثربخش برای مدیریت آموزش منابع انسانی

آموزش منابع انساني 

حمایت سیستم داخلی از تغییر مورد نیاز:

به واسطه یک نیازسنجی صحیح تغییرات مورد نیاز در رفتار نیروی انسانی قابل شناسایی است. رفتارهای فردی تحت تأثیر عوامل مختلفی بوده و تنها کمبود دانش و مهارت ریشه بروز یک رفتار نامطلوب نیست. به عنوان مثال می توان به عواملی چون نحوه مشخص شدن اولویت ها و تفهیم آن به کارمندان، فرهنگ و ارزش سازمانی، ارزیابی و سیستم پاداش عملکرد منابع انسانی و سلسله مراتب سازمانی اشاره کرد.

در مثال بالا نقص در فرایند های تصمیم گیری سازمانی مانع بزرگی برای ارتقا فردی کارمندان بود(و نه کمبود دانش و مهارت). در این سازمان تصویب تصمیمات به شدت به سطوح سلسله مراتب وابسته بوده و اطلاعات ضروری فقط در دسترس مدیران ارشد بود. وقتی تمام کارمندان برای هر اقدامی نیازمند تایید مقام ارشد خود بودند، دیگر برگزاری یک کارگاه آموزشی نمی توانست راه حل این معضل باشد.

متعهد بودن به تغییرات:

در یک عارضه یابی جامع سازمانی می توان مهارت های مورد نیاز کارمندان را جهت توسعه فردی و شغلی کشف کرد. مهم ترین بخش این فرایند این است که بتوانیم شرایط لازم را جهت  تقویت و حفظ دانش و مهارت جدید در سازمان در مرحله اجرا فراهم آوریم.

جالب است که در مثال مذکور مدیران سازمان با اطلاع کافی از مشکلات سیستماتیک  همچنان به برگزاری کارگاه آموزشی اصرار داشتند و آن را “قدم اول پیشرفت ” می دانستند. اما تمایلی به رفع ریشه اصلی مشکل نداشتند.

آموزش منابع انسانی باید راهکاری استراتژیک باشد:

آموزش می تواند در روند اجرای استراتژی های جدید سازمانی مثل توسعه بازار و یا ارائه محصول جدید نقش بسیار مهمی ایفا کند. افزایش دانش و مهارت های تخصصی در راهبرد اولویت های استراتژیک اثرگذار بوده تنها زمانی که هدف مشخصی را دنبال کند، در غیر این صورت احتمال شکست در این سرمایه گذاری بالا خواهد بود.

برای مثال شرکتی جهت کاهش استرس و افزایش تمرکز کارمندان خود یک کارگاه آموزشی برگزار می کند. در وهله اول تمام کارمندان از این که به واسطه کلاس چند ساعتی از محیط کار خود دور می شدند بسیار راضی بودند. اما در واقع حجم کاری بالا و عوامل مختلف در محیط کار آنها موجب ایجاد استرس و تنش می شد. در نتیجه کلاس ها نمی توانست خیلی در کاهش استرس این کارمندان مفید واقع شود و بهتر بود که مدیران سازمان ریشه این عوامل تنش زا و استرس زا را پیدا کرده و برای آنها راهکار پیشنهاد می داند.

زمانی برای آموزش منابع انسانی خود سرمایه گذاری کنید که آموزش یک رویکرد استراتژیک برای رفع نیازهای مهارتی آنها باشد. همچنین اطمینان حاصل کنید که این دانش و مهارت های جدید توسط سازمان پشتیبانی شود و گرنه بودجه سازمان را به هدر خواهید داد.

برگرفته از ” چه زمانی باید روی آموزش کارمندان سرمایه گذاری کنیم؟” نوشته پویش پورمحمد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای مقاله

آموزش منابع انساني

بهترین زمان برای سرمایه گذاری روی آموزش منابع انسانی

نویسنده :
سایر نوشته ها :
وظايف منابع انساني
آموزش سازمانی

وظایف منابع انسانی

جایگاه منابع انسانی به عنوان مسئولی حیاتی و مهم در سازمان‌ها مطرح می‌شود. منابع انسانی نه تنها در جذب و انتخاب نیروهای با استعداد، بلکه در توسعه و مدیریت آنها نیز نقش اساسی ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
ارزيابي عملکرد کارکنان
آموزش سازمانی

ارزیابی عملکرد کارکنان

ارزیابی عملکرد کارکنان یکی از اصولی‌ترین ابزارهای مدیریت منابع انسانی است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا عملکرد کارمندان را ارزیابی کرده و بهبودهای لازم را در فرآیندها و اجرای استراتژی‌های کسب و کار ایجاد کنند.

مشاهده مطلب
کارمندان ناراضي
مهارت های نرم

نحوه برخورد با کارمندان ناراضی

کارمندان در هر سازمانی ممکن است به دلایل مختلفی حس نارضایتی را تجربه کنند. این امر می‌تواند به از دست دادن انگیزه، کاهش کارایی، و ایجاد مشکلات میان فردی منجر شود. برخورد صحیح با کارمندان ناراضی نقش بسیار مهمی در حفظ انگیزه و تعهد آنها به سازمان ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
آداب کارتيمي
مهارت های نرم

آداب کارتیمی در سازمان

آداب کارتیمی به عنوان یک پله مهم در راه رسیدن به رشد و موفقیت مطرح می‌شود. این پله‌ نه تنها راهی برای ایجاد تعاملات مثبت و همکاری‌های مؤثر میان کارکنان تعریف می کند، بلکه توانایی سازمان در مقابله با چالش‌های نوظهور و بهره‌برداری از فرصت‌های جدید را نیز افزایش می دهد.

مشاهده مطلب
مديريت خشم
مهارت های نرم

مدیریت خشم در محیط کار

در این مقاله ما به شما نشان می‌دهیم که چگونه مدیریت خشم در محیط کار می‌تواند به بهبود روابط، افزایش کارایی، و حتی ایجاد فرصت‌های جدید در سازمان‌ها منجر شود.

مشاهده مطلب
حل مسئله
مهارت های نرم

حل مسئله چیست؟

حل مسئله یک توانایی اساسی و حیاتی در زندگی روزمره انسان‌ها است که به معنای کلی به فرآیندی اشاره دارد که در آن افراد با جمع آوری اطلاعات، استفاده از استدلال منطقی و تصمیم‌گیری به یافتن راه‌حل یک مسئله می پردازند.

مشاهده مطلب
اسکرول به بالا