شاخص های عملکرد سرمایه انسانی و راهکارهای ارتقاء آن

شاخص هاي عملکرد سرمايه انساني

سرمایه انسانی شاهرگ حیاتی یک سازمان بوده و رهبران موفق دنیا بر این باور هستند که ارتقاء شاخص های عملکرد سرمایه انسانی مؤثرترین عامل پیشرفت و تحقق اهداف سازمانی است. به همین دلیل در استراتژی های مدیریتی، آموزش و توسعه منابع انسانی نقش بسیار مهمی ایفا می کند. علاوه بر این برای پیشبرد یک آموزش سازمانی اثربخش ما نیازمند راهکارهایی خواهیم بود که به کمک آنها انگیزه و اشتیاق یادگیری در کارکنان را افزایش دهیم.

شاخص هاي عملکرد سرمايه انساني 

ارتقاء شاخص های عملکرد سرمایه انسانی با آموزش کوتاه و کاربردی

در عصر جدید روش های سنتی، ویدئوها و سخنرانی های طولانی دیگر جوابگوی نیازهای آموزشی افراد نخواهد بود.  در سیستم آموزش سازمانی کارگاه های آموزشی بایدکوتاه مدت و با محتوای مسئله مدار طراحی شده تا فراگیران بتوانند با روشی کاملا عملی و کاربردی با چالش های کاری خود درگیر شوند و دانش و مهارت مورد نیاز شغل خود را تمرین کنند.

آموزش براساس نیازهای شغلی هر فرد

محتوای آموزشی کلی و ارائه مطالب تکراری و خسته کننده، انگیزه هر شخص را نسبت به یادگیری کاهش می دهد. یک برنامه آموزشی زمانی اثربخش خواهد بود که ارائه مطالب براساس دغدغه ها و روزمرگی های کاری و نیازهای شغلی فراگیران بوده و از یک الگوی جذاب تدریس بهره گرفته شود. با این مدل برنامه آموزشی فراگیران می توانند در کنار هم چشم انداز کاری خود را ترسیم کنند و انگیزه بیشتری برای ارتقاء شاخص های عملکرد، پیشرفت و ارتقاء شغلی داشته باشند.

شاخص هاي عملکرد سرمايه انساني 

 آموزش متداوم در جهت ارتقاء شاخص های عملکرد سرمایه انسانی

آموزش نباید تنها به برگزاری یک کارگاه و یا سمینار آموزشی چند ساعته محدود شود. مدیران هر سازمان در نقش یک مربی قادر خواهند بود به کارکنانشان کمک کنند تا مهارت هایی که کسب کرده اند را در محیط واقعی کار به کار گیرند؛ همچنین با هدایت کارکنان به سمت تحقق اهدافشان و ترسیم چشم انداز ارتقاء شغلی، انگیزه و تعهد سازمانی را در آنها افزایش دهند.

در سازمان ها، ما امروزه شاهد فضاهای انگیزشی  هستیم که در آن تک تک افراد دانش و مهارت های خود را با همکاران خود به اشتراک گذاشته و فرایند تکرار آموزش در قالب یک کارتیمی صورت می پذیرد. و این بدان معنی است که کارکنان با مشارکت یکدیگر در ارتقاء شاخص های عملکرد و موفقیت سازمان سهیم خواهند بود.

 ایجاد اشتیاق برای یادگیری

همانطور که در قبل اشاره شد محتوای آموزشی باید مرتبط با نیازهای شغلی کارکنان باشد و برای آنها در رفع کمبود دانش و مهارت های فردیشان مفید واقع شود. توجه داشته باشید که مطالب حتما با دانش روز به روز رسانی شود، در غیر این صورت موجب بی اعتمادی و دلزدگی در فراگیران می شود.

در روش های نوین آموزش دیگر مدرس نقش منبع انتقال دانش را بازی نمی کند و با استفاده از الگوهای مبتنی بر مربیگری فراگیران را در فرایند آموزش شرکت می دهد. کارکنان در کارگاه های آموزشی با پروژه های گروهی مسئله محور درگیر شده و به صورتی ملموس نحوه برخورد و حل چالش های کاریشان را تجربه می کنند.

شاخص هاي عملکرد سرمايه انساني

 استفاده از تکنولوژی در سیستم آموزش

در دنیای مدرن وجود تکنولوژی و وسائل ارتباطی سرعت انتقال اطلاعات را به طور شگفت انگیزی بالا برده است. استفاده از این مزیت در سیستم آموزش سازمانی هم در کاهش هزینه ها و صرفه جویی در وقت و هم در بهبود روش های یادگیری مثمر ثمر خواهد بود. مدیران وکارکنان با بهره گیری از وسائل ارتباطی به راحتی می توانند تبادل دانش داشته و حتی در زمان های غیر کاری نیز از فواید این سیستم نوین آموزش بهره ببرند.

خودآموزی و به اشتراک گذاشتن آموخته ها

در سازمان های موفق نیروی انسانی تنها به شرکت در دوره های و سمینار های آموزشی اکتفا نکرده و خود به طور مستمر در جهت توسعه دانش و ارتقاء فردی در تلاش هستند. مدیران نیز همگام با کارکنان خود در کسب دانش و مهارت های فردی فعال بوده و بر روند آموزش فردی، ارتقاء شاخص های عملکرد و پیشرفت آنها نظارت دارند.

در چنین محیط پویایی با تشکیل جلسات متعدد، انجام فعالیت های گروهی و ایجاد گروه های مجازی فضایی برای افراد فراهم می شود تا آموخته های خود را  با یکدیگر به اشتراک بگذارند و بدین صورت با رقابتی سالم برای پیشرفت سازمان قدم بر می دارند.

شاخص هاي عملکرد سرمايه انساني 

 تغییر در نگرش عاملی مؤثر در ارتقاء شاخص های عملکرد سرمایه انسانی

نتیجه یک برنامه آموزشی زمانی رضایت بخش است که باعث ایجاد تغییر در افراد بشود. با ایجاد این تغییر، هر فردی تلاش می کند با کشف و تقویت استعدادهایش در پیشرفت شغلی و فردی و از آن مهم تر ارتقاء شاخص های عملکرد و پیشرفت سازمانش سهیم باشد.

در آموزش سازمانی باید در انتخاب بهترین زمان آموزش به درستی تصمیم گیری کرده و از تکنیک های خلاقانه و جذاب برای بهبود فرایند یادگیری استفاده شود.

و در آخر فراموش نکنید شما به عنوان یک مدیر سعی کنید با داشتن ویژگی های یک رهبر تأثیر گذار الگویی شایسته برای کارکنان خود باشید تا آنها بدانند که در سخت ترین شرایط هم می توانند به شما و توانایی های شما اعتماد کرده و در کنار شما باشند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای مقاله

شاخص هاي عملکرد سرمايه انساني

شاخص های عملکرد سرمایه انسانی و راهکارهای ارتقاء آن

نویسنده :
سایر نوشته ها :
وظايف منابع انساني
آموزش سازمانی

وظایف منابع انسانی

جایگاه منابع انسانی به عنوان مسئولی حیاتی و مهم در سازمان‌ها مطرح می‌شود. منابع انسانی نه تنها در جذب و انتخاب نیروهای با استعداد، بلکه در توسعه و مدیریت آنها نیز نقش اساسی ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
ارزيابي عملکرد کارکنان
آموزش سازمانی

ارزیابی عملکرد کارکنان

ارزیابی عملکرد کارکنان یکی از اصولی‌ترین ابزارهای مدیریت منابع انسانی است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا عملکرد کارمندان را ارزیابی کرده و بهبودهای لازم را در فرآیندها و اجرای استراتژی‌های کسب و کار ایجاد کنند.

مشاهده مطلب
کارمندان ناراضي
مهارت های نرم

نحوه برخورد با کارمندان ناراضی

کارمندان در هر سازمانی ممکن است به دلایل مختلفی حس نارضایتی را تجربه کنند. این امر می‌تواند به از دست دادن انگیزه، کاهش کارایی، و ایجاد مشکلات میان فردی منجر شود. برخورد صحیح با کارمندان ناراضی نقش بسیار مهمی در حفظ انگیزه و تعهد آنها به سازمان ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
آداب کارتيمي
مهارت های نرم

آداب کارتیمی در سازمان

آداب کارتیمی به عنوان یک پله مهم در راه رسیدن به رشد و موفقیت مطرح می‌شود. این پله‌ نه تنها راهی برای ایجاد تعاملات مثبت و همکاری‌های مؤثر میان کارکنان تعریف می کند، بلکه توانایی سازمان در مقابله با چالش‌های نوظهور و بهره‌برداری از فرصت‌های جدید را نیز افزایش می دهد.

مشاهده مطلب
مديريت خشم
مهارت های نرم

مدیریت خشم در محیط کار

در این مقاله ما به شما نشان می‌دهیم که چگونه مدیریت خشم در محیط کار می‌تواند به بهبود روابط، افزایش کارایی، و حتی ایجاد فرصت‌های جدید در سازمان‌ها منجر شود.

مشاهده مطلب
حل مسئله
مهارت های نرم

حل مسئله چیست؟

حل مسئله یک توانایی اساسی و حیاتی در زندگی روزمره انسان‌ها است که به معنای کلی به فرآیندی اشاره دارد که در آن افراد با جمع آوری اطلاعات، استفاده از استدلال منطقی و تصمیم‌گیری به یافتن راه‌حل یک مسئله می پردازند.

مشاهده مطلب
اسکرول به بالا