چگونه از پادکست های آموزشی در تدریس استفاده کنیم؟

پادکست هاي آموزشي در تدريس

در مقاله قبلی مهم ترین دلایل استفاده از پادکست های آموزشی در تدریس را بررسی کردیم و به اثربخشی آنها در فرآیند یادگیری پی بردیم. اما حالا یک سؤال برای ما پیش می آید، از کجا و چطور باید شروع کنیم؟ پادکست یک رسانه با تنوع بالا است و همین موضوع راه های زیادی را برای درگیر کردن فراگیران در فرآیند آموزش پیش پای شما می گذارد. اما 5 ایده وجود دارد که برای استفاده از پادکست های آموزشی در تدریس الهام بخش شما خواهد بود.

پادکست هاي آموزشي در تدريس 

1-انتخاب پادکست های هیجان انگیز برای گوش دادن

وقتی این همه پادکست های جذاب و فوق العاده در فضای مجازی منتشر شده است، چرا از آنها استفاده نکنیم؟ بیش از 500 هزار پادکست فعال وجود دارند که اپیزودهای جدید آنها در حال تولید هستند، و نکته قابل توجه اینجاست که پادکست های آموزشی در رده های برتر قرار دارند. این سبک از پادکست ها چون هدف یادگیری دارند، براساس سناریویی روان و قابل درک تولید می شوند. بسیاری از پادکست های آموزشی موفق توسط مدرسین و حتی دانشجویان برجسته یک حوزه علمی تهیه شده که آگاهی خوبی نسبت به نیازهای یادگیری مخاطبین هدف داشتند.

البته در این میان نباید از پادکست های فوق العاده ای که توسط متخصصین تولید شده اند غافل بود. پادکست هایی که در آنها موضوعاتی که مد نظر شما هستند بسیار زیبا و جذاب ارائه شده و با هنر طنز به فراگیران کمک می کند غیر از یادگیری از گوش دادن به آنها لذت ببرند. با یک سرچ حرفه ای و دقیق شما به جدیدترین تولیدات صوتی دست پیدا کرده و می توانید به بهترین شکل از این پادکست های آموزشی در تدریس خود بهره ببرید.

2-بازتولید سخنرانی به صورت پادکست

شما به عنوان یک مدرس در دوره ها و یا همایش متعددی سخنرانی می کنید، چون این بخشی از روش تدریس شما است. پس چرا در زمان اجرای سخنرانی آن را رکورد نکنید. با یک تدوین جذاب شما می تواند آن را در لیست فایل های صوتی آموزشی خود منتشر کنید و حتی برای اثربخشی بیشتر یک ویدئوی مرتبط به آن اضافه کنید. این کاملا طبیعی است که فراگیران در زمان سخنرانی شما حواسشان پرت شود، به خصوص اگر دوره و یا همایش ساعت 8 صبح شنبه باشد! بنابراین زمانی که تلاش می کنند خوابشان نبرد شاید خیلی از نکات کلیدی محتوا را از دست بدهند؛ و این یک فرصت طلایی برای آنها است که به فایل صوتی سخنرانی دسترسی داشته باشند و آنچه را که با دقت نشنیده اند مجدد مرور کنند.

پادکست هاي آموزشي در تدريس 

3-رکورد گفتگو با دیگران، رواهی جذاب برای استفاده از پادکست های آموزشی در تدریس

از روش های مؤثر برای جذاب تر کردن یک پادکست آموزشی، ارائه یک گفتگوی دو یا چند نفره به جای سخنگویی تک نفره است. شما حتی اگر یک سخنران بسیار کاریزماتیک باشید، می دانید که به طور طبیعی افراد بعد از دقایقی گوش دادن به صدای یک نفر حواسشان پرت می شود. مطالعات نشان داده اند افراد با دیالوگ ها بیشتر از یک روایتگری ساده درگیر می شوند. اگر می خواهید پادکست های آموزشی در تدریس خود را اثربخش تر کنید، به این نکته توجه داشته باشید که فراگیران زمانی که صدای شما را همراه با دیگر سخنرانان می شوند بیشتر به محتوا علاقه نشان می دهند. برای آنها دنبال کردن مباحث آموزشی در قالب گفتگوهای جذاب بسیار هیجان انگیزتر است.

شما می توانید برای این کار از همکاران و دیگر مدرسینی که به موضوع آموزشی تسلط دارند بخواهید که در یک کار مشترک، با تنظیم سناریویی به صورت پرسش و پاسخ و یا بحث و تبادل و نظر پادکست آموزشی خود را رکورد کنید؛ حتی می توانید سناریو خود را از لحاظ علمی تدوین کرده و برای ارائه آن از همکاری افرادی که هنر سخنوری دارند استفاده کنید.

4-در پادکست های آموزشی باید از داستان سرایی استفاده کرد

پادکست یکی از شگفت انگیزترین رسانه ها برای داستان سرایی است که روز به روز بیشتر طرفدار پیدا می کند. در حال حاضر افراد زیادی قابلیت پادکست ها را برای خلق یک دنیای فراگیر کشف کرده اند. این یک حقیقت است که داستان سرایی به فرآیند یادگیری فراگیران کمک می کند. نکاتی که بخشی از یک روایت و داستان هستند راحت تر به خاطر سپرده می شوند. پس تبدیل محتوای آموزشی به یک داستان از بهترین روش های افزایش اثربخشی پادکست های آموزشی در تدریس است.

این کار تقریبا برای تمام موضوعات قابل انجام است. با استفاده از خلاقیت سعی کنید برای محورهای کلیدی آموزشی خود شخصیت پردازی کنید و داستان را از زبان آنها روایت کنید. تبدیل محتوای آموزشی به یک داستان به یاد موندنی به فراگیران کمک می کند بهتر یاد بگیرند.

پادکست هاي آموزشي در تدريس

5-از فراگیران بخواهید پادکست های خودشان را بسازند

مدرسین همیشه دنبال یک سوژه خوب برای تعریف پروژه کلاسی هستند. چرا پروژه بعدی این نباشد که فراگیران خودشان با کمک یکدیگر پادکست های اموزشی خلق کنند. برای انجام همچین کاری شما به عنوان یک مدرس باید به آنها کمک کنید تا مهارت های لازم مانند کارتیمی، تحقیق، نوشتن و فن بیان را در خود تقویت کنند. این بخشی از فرآیند یادگیری فعال بوده که به شما اطمینان می دهد همه مخاطبین هدف درسشان را یاد گرفته اند.

تعریف پروژه های کلاسی برای فراگیران و دعوت آنها به کارهای گروهی از مهم ترین فعالیت های آموزش نوین است. همچنین این روشی بسیار کارساز برای درگیر کردن فراگیران با مهارت های ارتباطی می باشد. حتما با تعریف این گونه پروژه فراگیران را در موقعیتی قرار دهید که مجبور شوند روی مهارت نرم به خصوص مهارت های حوزه ارتباطات بیشتر کار کنند.

خلاصه کلام

و حالا شما با 5 روش استفاده از پادکست های آموزشی در تدریس آشنا شدید. وقتی تصمیم می گیرد از الگوی جدیدی در تدریس خود استفاده کنید، نیاز به زمان دارید تا بهترین روش برای پیاده سازی آن را پیدا کنید. اما با مطالعه اصولی و کمی آزمون خطا شما می توانید به راه حل لازم برای خلق یک تجربه یادگیری اثربخش دست پیدا کنید.

در دنیای آموزش مدرن ما هر روز شاهد ظهور ایده ها و الگوهای جدید یادگیری هستیم. و این ها فرصت هایی ناب هستند که بتوانیم از آنها استفاده کنیم. اگر تا الان علاقه ای به پادکست نداشتید، بدانید که این فایل های صوتی شگفت انگیز جزو ایده های نوین برای خلق تجربه یادگیری منحصر به فرد هستند. به خصوص برای کسانی که در خانه کار می کنند این یک فرصت طلایی است.

منبع:  blog.podcast.co

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای مقاله

پادکست هاي آموزشي در تدريس

چگونه از پادکست های آموزشی در تدریس استفاده کنیم؟

نویسنده :
سایر نوشته ها :
متقاعدسازي
آموزش سازمانی

متقاعدسازی چیست؟کلید موفقیت در دنیای پیچیده امروز

در این نوشته، به‌طور کامل به معرفی سه ابزار مؤثر در متقاعدسازی شامل اعتمادسازی، استفاده از شواهد و دلایل منطقی و تأثیرگذاری بر احساسات، روش‌های اجرایی و مثال‌های کاربردی مرتبط با بازار ایران خواهیم پرداخت

مشاهده مطلب
تکنيکهاي متقاعدسازي
آموزش سازمانی

تکنیک‌های متقاعدسازی و 25 اصل طلایی متقاعد کردن مخاطب

در این مطلب به‌طور جامع ، به بررسی 25 تکنیک و اصل طلایی متقاعدسازی خواهیم پرداخت تا با بهره‌گیری از آن‌ها، بتوانید ارتباطات خود را تقویت کرده و مشتریان خود را به بهترین نحو ممکن جذب کنید.

مشاهده مطلب
وظايف منابع انساني
آموزش سازمانی

وظایف منابع انسانی

جایگاه منابع انسانی به عنوان مسئولی حیاتی و مهم در سازمان‌ها مطرح می‌شود. منابع انسانی نه تنها در جذب و انتخاب نیروهای با استعداد، بلکه در توسعه و مدیریت آنها نیز نقش اساسی ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
ارزيابي عملکرد کارکنان
آموزش سازمانی

ارزیابی عملکرد کارکنان

ارزیابی عملکرد کارکنان یکی از اصولی‌ترین ابزارهای مدیریت منابع انسانی است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا عملکرد کارمندان را ارزیابی کرده و بهبودهای لازم را در فرآیندها و اجرای استراتژی‌های کسب و کار ایجاد کنند.

مشاهده مطلب
اسکرول به بالا