چرا باید از پادکست های آموزشی در تدریس استفاده کنیم؟
پادکست های آموزشی می توانند مسیر یادگیری را تا بی نهایت توسعه دهند. چرا که فراگیران با سرعت یادگیری خود در هر زمان و مکان با نکات مهم محتوای آموزشی درگیر می شوند.
پادکست های آموزشی در حال حاضر به یکی از روند های محبوب یادگیری تبدیل شده اند. با وجود اینکه هیچ جایگزینی برای تدریس حضوری وجود ندارد، منابعی که شما برای تکمیل فرآیند تدریس استفاده می کنید می توانند اثربخشی آموزش را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. در هر سطحی از آموزش، پادکست های آموزشی روشی بی نظیر برای جذاب تر و مفیدتر کردن تجربه یادگیری هستند.
پادکست های آموزشی به فراگیران کمک می کند تا به راحت ترین شکل اطلاعات را جذب کرده و مدت طولانی تری با فرآیند آموزش درگیر باشند. در این قسمت در مورد 7 دلیل مهم استفاده از پادکست های آموزشی در تدریس می خوانیم.
]
1- گوش کن در هر موقع و هر جای که می خواهی
پادکست ها این قابلیت را دارند که به راحتی با برنامه روزانه شما منطبق می شوند. شما با گوشی خودتان آنها را دانلود کرده و در زمان آشپزی و یا در مسیر رفتن به جایی به آنها گوش می دهید. فراگیران در هر زمانی که برایشان مقدور است، فقط با برداشتن گوشی شان می توانند محتوای آموزشی را دنبال کنند. این به خصوص برای افرادی که برنامه کاری شلوغی دارند و یا همیشه به اینترنت دسترسی ندارند فرصتی عالی است.
برای این افراد قابل دسترس بودن آموزش امری حیاتی است. هر چقدر مسیر یادگیری برای آنها انعطاف پذیرتر باشد، امکان درگیر شدن با محتوای آموزشی و جدی گرفتن آموزش برای آنها بیشتر می شود.
2-جلسات عقب مونده را راحت جبران کن
فکر کردن به جلساتی که از دست دادید استرس زا هست و می تواند باعث کاهش انگیزه در شما شود. وقتی که می بینید از دوره آموزشی عقب افتادید، تصور کارهایی که باید جبران کنید واقعا کلافه کننده است. اما با وجود پادکست های آموزشی فراگیران خیالشان از این موضوع راحت است که اگر نتوانند در دوره آموزشی و یا سمیناری شرکت کنند، آموزش مورد نیاز با گوش دادن به فایل های مربوطه قابل جبران است.
بنابراین رکورد پادکست دوره آموزشی بسیار حائز اهمیت است. فراگیران به جای اینکه با جزوه های سنگین مواجه بشوند، می توانند به عنوان مثال در مسیر محل کار خود به پادکست های ضبط شده گوش کرده و جلسات از دست داده را جبران کنند. همین موضوع باعث کاهش استرس در آنها می شود، چرا که همیشه لازم نیست نگران محتوای آموزشی عقب افتاده باشند.
3-بعضی مواقع گوش دادن بهتر از تماشا کردن و خواندن است
شما وقتی به یک داستان گوش می دهید، مجبور می شوید که از تخیلات خود برای به تصویر کشیدن داستان استفاده کنید. مغز شما باید با سرعت آنچه گوش می دهید پیش برود، پس مانند زمانی که کتاب می خوانید فرصتی برای حواس پرتی ندارد. و چون شما مجبور هستید به طور فعال به آنچه می شنوید فکر کنید، نمی توانید مثل تماشای ویدئو فقط نصف توجه خود را به محتوا معطوف کنید. پس پادکست های آموزشی از بهترین راه ها برای حفظ تمرکز فراگیران در فرآیند آموزش است.
علاوه بر آن پادکست ها، آموزش را به فعالیتی قابل دسترس تبدیل می کنند. جزوه های درسی شاید هسته اصلی تدریس باشند، اما برای افرادی که اختلالات بینایی و مشکل دایلکسیا (نارساخوانی) دارند یک چالش بزرگ است. نکته قابل توجه اینجاست که فراگیران به جای اینکه فقط به محتوای متنی وابسته باشند، با وجود پادکست های آموزشی گزینه های بیشتری برای تجربه یادگیری خود خواهند داشت.
4-امکان اولویت بندی یادگیری فعال
با پادکست های آموزشی فراگیران می توانند محورهای اصلی دوره های آموزشی را دریافت کرده و سپس برای تکمیل فرآیند یادگیری خود مطالعه کنند. یادگیری فعال و غیر فعال، هر دو، برای برنامه ریزی یک آموزش اثربخش لازم هستند. یادگیری غیر فعال زمانی اتفاق می افتد که فراگیر به طور مستقل خودش محتوای آموزشی را مطالعه و یا گوش می کند. اما در یادگیری فعال فرآیند آموزش طوری تعریف می شود که فراگیر به حضور و راهنمایی مدرس نیاز پیدا می کند. فراگیران برای اینکه بتوانند نمره خوبی را در آزمون کسب کرده و مدرکی دریافت کنند، همچنین بتوانند آنچه آموخته اند را در محیط واقعی به کار ببرند، به هر دو مدل یادگیری نیاز دارند.
پادکست های آموزشی از ابزارهای عالی برای تدریس محتوای جدید بوده و بسیار مناسب یادگیری غیر فعال هستند. فراگیران این فرصت را دارند که محتوای آموزشی را گوش کنند و با آمادگی بیشتری در کلاس جهت یادگیری فعال حاضر شوند (کلاس معکوس). پرسش و پاسخ، شرکت در بحث های گروهی و هم افزایی دانش و مهارت می تواند بخشی از این یادگیری فعال باشد. یادگیری فعال نیازمند حمایت و هدایت مداوم است. وقتی فراگیران محورهای اصلی درس را از طریق پادکست یاد گرفته اند، قادر خواهند بود زمان مفیدتری را همراه با مدرس به یادگیری فعال اختصاص دهند.
5-امکان پوشش تمام سبک های یادگیری با پادکست های آموزشی
با توجه به اینکه افراد سبک های یادگیری مختلف دارند، گوناگونی در نوع محتوای آموزشی، رمز موفقیت در درگیر کردن همه فراگیران با ترجیحات یادگیری مختلف است. با اضافه کردن محتوای صوتی به جزوه های متنی متداول، تنوع بیشتری برای تجربه یادگیری فراگیران فراهم می شود. این تنوع باعث ایجاد حق انتخاب برای فراگیران شده و فرآیند یادگیری را برای آنها هیجان انگیز می کند، در نتیجه ما شاهد افزایش اثربخشی آموزش نیز خواهیم بود.
6-پادکست های آموزشی بهترین ابزار برای مرور محتوا
از پادکست های آموزشی می توان به عنوان ابزاری فوق العاده برای مرور مباحث دوره های آموزشی بهره برد. فراگیران این اختیار را دارند که پادکست ها را با سرعت دلخواه خود گوش کنند و حتی مجدد بخش هایی را که می خواهند تکرار کنند. در زمانی که نیاز به مرور محتوای آموزشی است، وجود پادکست حکم هدیه الهی را دارد. تکرار مباحث و نکات آموزشی به طور ناپیوسته از بهترین روش های یادآوری اطلاعات است. بنابراین وقتی این فرصت را داشته باشیم که سخنرانی مورد علاقه مان در هر زمانی که می خواهیم مرور کنیم و یا اینکه برای آزمونی اماده شویم، ارزش اصلی پادکست های آموزشی را درک می کنیم.
7-پادکست آموزشی، تولید محتوای آسان و مقرون به صرفه
شما برای تولید یک پادکست آموزشی عالی نیازی به تجهیزات و نرم افزارهای گران قیمت ویدئویی ندارید. مطالعه، جستجوی اصولی و کمی صبر کفایت می کند. تولید یک پادکست آموزشی می تواند سال ها به عنوان یک محتوای ارزشمند بین فراگیران به اشتراک گذاشته شود. در بین خیلی از روش های آموزشی (که اغلب اثربخشی هم ندارند) پادکست ها یکی از مقرون به صرفه ترین گزینه هایی است که شما در اختیار دارید.
با تولید پادکست شما حتی قادر خواهید بود به عنوان یک مدرس از خانه کار کنید. رکورد یک محتوای آموزشی از اتاق کار شما در خانه می تواند بسیار دلچسب باشد. محتوایی که سال ها به جای شما می تواند کار تدریس را پوشش دهد. در دوران پاندمی این موضوع در بین مدرسین بسیار محبوبیت پیدا کرد و به نظر می رسد در دوران پساکرونا و با درک بیشتر مزیت های استفاده از پادکست های آموزشی این روند همچنان موقعیت خاص خود را در دنیای آموزش حفظ کند.
منبع: blog.podcast.co