10 روند برتر یادگیری الکترونیکی در سال 2021

10 روند برتر يادگيري الکترونيک

مطالعه 10 روند برتر یادگیری الکترونیکی در سال 2021، با توجه به تمام اتفاقاتی که در سال های اخیر در صنعت آموزش تجربه کردیم، فرصت خوبی خواهد بود که ببینیم امسال چه روند هایی در یادگیری الکترونیکی تأثیرگذار بوده و نسبت به سال قبل چه تغییراتی داشته است. مطمئنا به کمک این مطالعه با دیدگاه بهتری می توانیم موقعیت های مناسب را پیش بینی کرده و برای برنامه های آموزشی آتی تصمیم گیری کنیم.

1-یادگیری الکترونیکی، اولین روند برتر یادگیری الکترونیکی سال 2021

10 روند برتر يادگيري الکترونيک  

 در بین 10 روند برتر یادگیری امسال خود یادگیری الکترونیکی در صدر جدول است، چرا که آموزش آنلاین با توجه ادامه پاندمی کرونا به طور شگفت انگیزی توسعه پیدا کرده است.

2-یادگیری مبتنی بر موبایل

10 روند برتر يادگيري الکترونيک  

توسعه یادگیری موبایلی فرآیند آموزش را برای خیلی از فراگیران راحت کرده است.این روند یادگیری نوین باعث شد هر کسی در هر زمان و هر جایی که بخواهد به محتوای آموزشی دسترسی داشته باشد. در واقع با افزایش کاربران موبایل، علاقه فراگیران نیز روز به روز به یادگیری موبایلی بیشتر شد.

99% از یادگیرندگان موبایلی از ارتقاء تجربه یادگیری خود گفته اند.

همچنین 67% فراگیران خدمات یادگیری را از تلفن های همراه دریافت کرده اند.

از مزایای دیگر این روش مدرن اینست که به مدرس در ارزیابی عملکرد فراگیران کمک می کند. از همه مهم تر اینکه با اجرای صحیح یادگیری موبایلی شما می توانید با اطمینان کامل پاسخگوی نیازهای مختلف آموزشی مخاطبیت هدف باشید.

کاربرد های یادگیری موبایلی:

  • آموزش رسمی و غیر رسمی
  • یادگیری اجتماعی و مشارکتی
  • تبلیغات یادگیری فوری

3-یادگیری خرد:

10 روند برتر يادگيري الکترونيک

 يادگيری خرد،  به عنوان یک روند برتر یادگیری در حوزه آموزش مجازی جایگاه خاصی پیدا کرده است. فلسفه پشت این رویکرد ميزان تمركز و توجه محدود انسان نسل حاضر است. با رویکرد یادگیری خرد،  محتوای آموزشی به قسمت های كوچکتر تقسيم مي شود و اين تقسيم بندی ميتواند منجر به افزايش ميزان درگير شدن فراگیر و یادگیری ماندگار شود.

در يادگيری خرد،محتوای آموزشی به صورت خلاصه، مفید و کاربردی در جلسات 2 تا 5 دقیقه ای  در قالب ویدئو،پادکست، عکس، اسلايد، اينفوگرافي و سپس آزمون هايي با بازخوردگیری تقسيم مي شود. اين  رویکرد نوین برای شغلهايي كه نيازمند آموزش مداوم هستند مثل فناوری اطلاعات، خدمات مشتری يا فروش  بسیار کارآمدست. همچنین بهترین مزیت آن اینست که بر روی هر دستگاهی قابل اجراست.

4-یادگیری مبتنی بر ویدئو:

10 روند برتر يادگيري الکترونيک 

یادگیری مبتنی بر ویدئو مدت های زیادی ست که محبوب و رایج بوده است. از مزایای این مدل یادگیری این است که تنوع را در زمینه های مختلف به همراه دارد؛ الگویی نوین که با محتوایی جذاب و استفاده از زیبایی بصری می تواند تعامل فراگیران را در فرآیند یادگیری افزایش دهد. ویدئوی های معرفی شرکت های بزرگ و سایت های اجتماعی مانند یوتیوب و آپارات از بهترین مثال های یادگیری ویدئویی هستند.

کاربرد های اصلی یادگیری ویدئویی:

  • ارائه دستورالعمل های سازمانی
  • پوشش نیازهای آموزشی سازمان ها
  • ارتقاء یادگیری اجتماعی و مشارکتی
  • ترویج یادگیری دوستانه و غیررسمی
  • پشتیبانی از آموزش های مدرس محور و مجازی

5-یادگیری اجتماعی:

10 روند برتر يادگيري الکترونيک

یادگیری اجتماعی برای اولین بار براساس تئوری ارائه توسط آلبرت بندورا، روانشناس آمریکایی مطرح شد. او معتقد بود که یادگیری یک فرآیند شناختی بوده که می تواند در طی تعاملات و مشاهدات اجتماعی و روزانه ما اتفاق بیافتد. این رویکرد مدل های سنتی یادگیری را رد می کند و بیشتر بر روی منطق و فعالیت های روزمره و غیررسمی مانند مشاهده کردن، گوش دادن، تمرین کردن و به کار بردن دانش و مهارت در محیط واقعی تأکید دارد. در واقع در مقابل تکنیک های رسمی، یادگیری اجتماعی بر روی چگونگی مشارکت ما با دیگر یادگیرنده ها برای یادگیری در لحظه و کسب دانش و مهارت تمرکز می کند.

در حال حاضر می توان گفت یادگیری اجتماعی یک روند برتر یادگیری و از پر طرفدارترین استراتژی ها در صنعت آموزش سازمانی است. با به اشتراک گذاشتن تجربه های شغلی، آموخته های جدید، راهکارها و ایده های نوین برای حل چالش های کاری، فراگیران قادر هستند در فضای گسترده تری دانش و مهارت های خودشان را ارتقآء دهند.

با وجود اینکه دورکاری فرصت های ارتباط و مشاهدات مستقیم را محدود کرده است، اما همچنان اقداماتی مانند بحث های گروهی، گزینش و تولید محتوا، اجرای پروژه های مشترک توسط کارکنان می تواند یادگیری اجتماعی را حتی در موقعیت کنونی نیز محقق سازد. علاقه به این سبک یادگیری هم به علت اثربخشی آن و هم به عنوان راهی برای مقابله با انزوا در فضای دورکاری دوران پاندمی بسیار افزایش پیدا کرده است.

6-محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC)

10 روند برتر يادگيري الکترونيک  خیلی ها محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) را بخشی از یادگیری اجتماعی می دانند. اما اینطور نیست محتوای تولید شده توسط کاربر خودش به تنهایی یک روند برتر یادگیری است! در برنامه های یادگیری الکترونیکی معمولا محتوا توسط مدرس و یا متخصصین آموزش تولید و ارائه می شود. اما با پیشرفت و توسعه فضای یادگیری آنلاین، قابلیت گردآوری و تلفیق محتوا برای فراگیران نیز فراهم شده است.  و این یعنی توانمند ساختن کارکنان برای به اشتراک گذاشتن دانش، تجربیات و مهارتشان و همچنین تولید محتوای یادگیری سریع و کم هزینه که بتواند نیازهای آموزشی همکارانشان را مورد هدف قرار دهد.

فناوری هایی که از محتوای تولید شده توسط کاربر پشتیبانی می کنند، هم اکنون در دسترس و در حال توسعه هستند. سازمان ها و شرکت های زیادی دارند از مزایای رسانه های اجتماعی، سامانه های آموزش مجازی (LMS) و دیگر اشکال ارتباطی آنلاین استفاده می کنند و کارکنان خود را به ارتباط و به اشتراک گذاشتن آنچه می دانند تشویق می کنند.

مزیت ها:

  • ایجاد یک فضای دوستانه
  • رضایتمندی و درگیری بیشتر با محتوا
  • دسترسی به محتوای مرتبط با نیاز شغلی
  • ترویج فرهنگ یادگیری

معایب:

  • وابستگی و عدم مشارکت بعضی کارکنان
  • عدم اطمینان به اعتبار کلیه محتوای منتشر شده
  • عدم پوشش کلیه رئوس برنامه آموزشی

7-گزینش محتوا

10 روند برتر يادگيري الکترونيک  با گستردگی و توسعه ی سریع آموزش مجازی، در بین 10 روند برتر یادگیری الکترونیکی 2021 ما شاهد ظهور رویکردی به نام گزینش محتوا هستیم. در صنعت آموزش این رویکرد به زودی به پرطرفدارترین روند تبدیل خواهد شد. انبوه محتوای تولید شده توسط کاربر، یادگیری خرد، یادگیری موبایلی، ویدئوهای آموزشی و فضای یادگیری اجتماعی می تواند برای فراگیران کلافه کننده باشد.

“چطوری می توانم محتوای مدنظر خودم را پیدا کنم و چطوری مطمئن باشم که این محتوا متناسب با نیاز یادگیری من است؟” و همین موضوع برای سازمان ها و شرکت ها تبدیل به چالشی شد تا راه حلی برای آن پیدا کنند؟

سازمان ها در راستای پاسخگویی به این سؤالات به این نتیجه رسیدند که یک گزینش محتوای اصولی و علمی می تواند کارکنان را به سمت آنچه که برای آموزش خود نیاز دارند و در همان زمان که به آن نیاز دارند هدایت کند. تیم های متخصص واحد های یادگیری و توسعه در یک فرآیند پنج مرحله ای گزینش محتوا را انجام داده و بدین صورت آموزش رسمی و غیر رسمی را در کنار هم پشتیبانی می کنند:

  • شناسایی محتوا و اطلاعات
  • فیلتر سازی و دسته بندی براساس موضوع
  • زمینه سازی و پرورش محتوا
  • بارگذاری و اشتراک گذاری
  • بهبود و به روزرسانی مستمر

با همین روش می توان محتوایی که ارزش وقت و زمان مخاطبین هدف را دارد در اختیارشان قرار داد. همچنین با این رویکرد می شود در مورد کیفیت محتوای یادگیری که در دسترس فراگیران قرار می گیرد اطمینان حاصل کرد.

8-تجزیه و تحلیل داده های انبوه

10 روند برتر يادگيري الکترونيک

از بهترین مزایا وجود فنآوری های نوین در توسعه یادگیری الکترونیکی، به کارگیری داده های انبوه است. از تجزیه و تحلیل این داده های انبوه می توان به درک عمیق تری نسبت به رفتار و عادت های یادگیری فراگیران رسید.

این داده های انبوه از از طریق ثبت فعالیت های آموزشی فراگیران، بازخوردگیری و همچنین تدوین گزارش عملکرد یادگیری آنها جمع آوری می شود. اطلاعات بدست آمده از این داده های انبوه به مدرس در درک بهتر رفتارهای یادگیری فراگیران و بهبود برنامه توسعه یادگیریشان کمک می کند. بدین صورت با استفاده از این داده های انبوه، مدرس قادر خواهد بود مسیر یادگیری را مطابق انتظارات و رفتارهای فراگیران طراحی کرده و آنها را به سمت خلق یک تجربه شخصی سازی شده یادگیری هدایت کند.

9-یادگیری سازگار

10 روند برتر يادگيري الکترونيک

 یادگیری سازگار در طی فرآیند شخصی سازی ابزار و مسیر یادگیری برای هر فراگیر محقق می شود. بدین صورت که هر یادگیرنده  بتواند براساس میزان دانش، سرعت  و سبک یادگیری خود آموزش مورد نظرش را دریافت کند. در واقع با تجزیه و تحلیل آگاهانه و هوشمندانه رفتار فراگیر در طول مسیر یادگیری و شخصی سازی برنامه آموزشیش می توان به تعریف الگوی یادگیری سازگار برای او رسید.

این تمرکز بر روی نیازها یادگیری و توانمندی های منحصر به فرد هر فراگیر است که به یک یادگیری تاثير گذار و کارآمد منتج می شود. به کارگیری و تحلیل داده های انبوه از بهترین منابع یادگیری سازگار است. این داده های انبوه، از طریق پیگیری و  ثبت فعالیت های آموزشی فراگیران مثل علاقه مندی ها، اشتباهات، چالش ها و … گردآوری می شود.

همچنین سیستم های سازگار با اتخاذ الگوهای مختلف آموزش و ارائه محتوا در قالب های متنوع، فرایند آموزش هر فراگیر را براساس نیازهای یادگیریش پشتیبانی می کند. در همین راستا فناوری LXP پلتفورم های تجربه یادگیری، از شناخته شده ترین ابزار برای شخصی سازی مسیر یادگیری هستند. این فناوری با استفاده از قدرت هوش مصنوعی، قابلیت دسترسی یادگیرنده را به محتوای متناسب با نیاز یادگیری او بالا می برد.

10- فناوری های همه جانبه (VR/AR/MR)

10 روند برتر يادگيري الکترونيک 

همانند هوش مصنوعی، فناوری همه جانبه نیز به داغ ترین روند برتر یادگیری الکترونیکی تبدیل شده که قادر به ایجاد تحولات چشمگیری در این حوزه خواهد بود. به عنوان سازگارترین الگوی یادگیری، فناوری همه جانبه با ایجاد یک ارتباط سازنده بین فراگیر و ابزار یادگیری، او را به سمت یادگیری عمیق و ماندگار هدایت می کند.

فناوری همه جانبه در سه مدل ظاهر می شود:

  • واقعیت مجازی (VR)
  • واقعیت افزوده (AR)
  • واقعیت آمیخته (MR)

واقعیت افزوده از دنیای واقعی برای انتقال یادگیری مؤثر استفاده می کند. به کمک این فناوری فراگیران می توانند یک فضای مشابه دنیای واقعی را تجربه کنند. بر خلاف آن واقعیت مجازی، یک محیط مصنوعی را برای فراگیران طراحی می کند. و در نهایت واقعیت آمیخته اجازه می دهد فرگیران در مسیر یادگیری هر دو محیط افزوده و مجازی را تجربه کنند.

پس در آینده ای نزدیک با وجود واقعیت مجازی، افزوده و ترکیب این دو با هم منتظر فرصت های هیجان انگیزی در دنیای یادگیری خواهیم بود. تنها مشکل اصلی این فناوری  هزینه بالای تجهیزات آن است، که با پیشرفت های این فناوری در آینده نزدیک و کاهش قیمت عینک های مخصوص و هدست ها، بهره گیری از یادگیری همه جانبه برای علاقه مندان ارزان تر خواهد شد!

منبع:  skillbuilderlms.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای مقاله

10 روند برتر يادگيري الکترونيک

10 روند برتر یادگیری الکترونیکی در سال 2021

نویسنده :
سایر نوشته ها :
وظايف منابع انساني
آموزش سازمانی

وظایف منابع انسانی

جایگاه منابع انسانی به عنوان مسئولی حیاتی و مهم در سازمان‌ها مطرح می‌شود. منابع انسانی نه تنها در جذب و انتخاب نیروهای با استعداد، بلکه در توسعه و مدیریت آنها نیز نقش اساسی ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
ارزيابي عملکرد کارکنان
آموزش سازمانی

ارزیابی عملکرد کارکنان

ارزیابی عملکرد کارکنان یکی از اصولی‌ترین ابزارهای مدیریت منابع انسانی است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا عملکرد کارمندان را ارزیابی کرده و بهبودهای لازم را در فرآیندها و اجرای استراتژی‌های کسب و کار ایجاد کنند.

مشاهده مطلب
کارمندان ناراضي
مهارت های نرم

نحوه برخورد با کارمندان ناراضی

کارمندان در هر سازمانی ممکن است به دلایل مختلفی حس نارضایتی را تجربه کنند. این امر می‌تواند به از دست دادن انگیزه، کاهش کارایی، و ایجاد مشکلات میان فردی منجر شود. برخورد صحیح با کارمندان ناراضی نقش بسیار مهمی در حفظ انگیزه و تعهد آنها به سازمان ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
آداب کارتيمي
مهارت های نرم

آداب کارتیمی در سازمان

آداب کارتیمی به عنوان یک پله مهم در راه رسیدن به رشد و موفقیت مطرح می‌شود. این پله‌ نه تنها راهی برای ایجاد تعاملات مثبت و همکاری‌های مؤثر میان کارکنان تعریف می کند، بلکه توانایی سازمان در مقابله با چالش‌های نوظهور و بهره‌برداری از فرصت‌های جدید را نیز افزایش می دهد.

مشاهده مطلب
مديريت خشم
مهارت های نرم

مدیریت خشم در محیط کار

در این مقاله ما به شما نشان می‌دهیم که چگونه مدیریت خشم در محیط کار می‌تواند به بهبود روابط، افزایش کارایی، و حتی ایجاد فرصت‌های جدید در سازمان‌ها منجر شود.

مشاهده مطلب
حل مسئله
مهارت های نرم

حل مسئله چیست؟

حل مسئله یک توانایی اساسی و حیاتی در زندگی روزمره انسان‌ها است که به معنای کلی به فرآیندی اشاره دارد که در آن افراد با جمع آوری اطلاعات، استفاده از استدلال منطقی و تصمیم‌گیری به یافتن راه‌حل یک مسئله می پردازند.

مشاهده مطلب
اسکرول به بالا