مربیگری به عنوان رویکردی نوین در آموزش سازمانی

مربيگري رويکردي نوين

در هر سازمانی افراد در جایگاه نیروی تازه استخدام شده و یا جهت ارتقاء شغلی خود بیش از پیش نیازمند توسعه و پیشرفت حرفه ای خود هستند. اهمیت این موضوع، آموزش را به عنوان مؤثرترین روش ارتقاء مهارت های فردی و شغلی مطرح کرده و در اولویت برنامه ریزی و مدیریت سازمان قرار می دهد. پرورش سرمایه انسانی و کشف استعدادها با نگرش رهبری و مربیگری به عنوان رویکردی نوین در حوزه سیستم های آموزشی است. همچنین این الگوی جدید آموزش در راستای توسعه و گسترش به خصوص در کشور ما راهی طولانی در پیش دارد. امروزه در بسیاری از سازمان ها شاهد آن هستیم که جهت برخورد با چالش ها و پاسخگویی به نیازهای شغلی کارکنان از این رویکرد استقبال شده است.

مربيگري رويکردي نوين 

مربیگری به عنوان رویکردی نوین با هدف رشد و بالندگی نیروی انسانی، از مفاهیم نوین مدیریت آموزش می باشد. در این روش فراگیران با هدایت مربی و با قرار گرفتن در فضایی انگیزشی و چالش برانگیز به صورت غیر مستقیم آموزش مفاهیم و مهارت های مورد نیاز خود را تجربه می کنند. از نکات مثبت مربیگری این است که فراگیران در تعیین و تحقق اهداف خود مشارکت داشته و شاهد بهبود عمکرد خود در محیط واقعی کار خواهند بود. در واقع مربی با توانایی رهبریش کارایی، یادگیری و توسعه یک فرد را تسهیل می‌کند.

فرآیند مربیگـری به عنوان رویکردی نوین بـر دو امـر متمرکـز اسـت:

  1. هدایت کارکنان در جهت شناسایی نیازهای مربوط به بهبود عملکردشان
  2. ایجاد تعهد در جهت دنبال نمودن مراحل بهبود عملکرد

مربيگري رويکردي نوين 

 یک مربی:

  • دیدگاه عینی نسبت به اهداف افراد دارد.
  • به فراگیران جهت درس گرفتن از اشتباهاتشان یاری می رساند.
  • به افراد از جایگاه مربی نمی‌گوید که چه کاری باید انجام شود.
  • به افراد یاد می‌دهد که رویکرد مثبت نسبت به یادگیری داشته باشند.
  • به برداشتن اولین قدم کمک می کند.

در مبحث مربیگری به عنوان رویکردی نوین دو سبک اصلی تعریف می شود:

  1. هل دادن (در این سبک مربی بیشتر صحبت می کند)
  2. کشیدن (در این سبک مربی بیشتر گوش می دهد)

باید توجه داشت که هر دو سبک در موقعیت مناسب کاربردی بوده و یک مربی با استفاده از تخصص و توانایی خود می تواند با تلفیق هر دو در امر آموزش سود ببرد.

مربيگري رويکردي نوين 

بررسـی انجمـن پرسـنل و بهسازی (۲۰۰۴) نشان داد که ۹۹ درصد از افراد معتقد بودند که مربیگری به عنوان رویکردی نوین توانسته به ایجاد مزایای ملموس هم بـرای افـراد و هـم بـرای سازمان ها منجر گردد. هم چنین:

%۹۳ افراد توافق داشتند که مربیگری و منتورینگ مکانیسم های کلیدی و اصلی بـرای انتقـال یـادگیری دورههـای آموزشـی بـه محیط کار است.

 %۹۲ افراد اذعان داشتند که مربیگری تأثیری مثبت بر سود و زیان داشته است.

%۹۶ افراد بر این باور بودند که مربیگری روشی مؤثر جهت ارتقاییادگیری در سازمان است.

و در آخر به دو  نکته مهم در خصوص مربیگری به عنوان رویکردی نوین اشاره می کنیم:

  1. با وجود اینکه اصل انتقال آموزش در این رویکرد رعایت می شود اما لزوما مربیگری از دیگر الگوهای انتقال دانش تعریف شده در حوزه مدیریت آموزش پیروی نمی کند.
  2. تعریف مربی و تفاوت آن با مدرس و همچنین تلفیق مربیگری با دیگر روش های آموزش تأثیرات قابل ملاحظه ای در امر انتقال مفاهیم می گذارد.

برگرفته از متن “نقش مربیگری در آموزش منابع انسانی” نوشته یاسر متحدین

و مقاله “مربی‌گری (Coaching)” در سایت ModirSun

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتوای مقاله

مربيگري رويکردي نوين

مربیگری به عنوان رویکردی نوین در آموزش سازمانی

نویسنده :
سایر نوشته ها :
وظايف منابع انساني
آموزش سازمانی

وظایف منابع انسانی

جایگاه منابع انسانی به عنوان مسئولی حیاتی و مهم در سازمان‌ها مطرح می‌شود. منابع انسانی نه تنها در جذب و انتخاب نیروهای با استعداد، بلکه در توسعه و مدیریت آنها نیز نقش اساسی ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
ارزيابي عملکرد کارکنان
آموزش سازمانی

ارزیابی عملکرد کارکنان

ارزیابی عملکرد کارکنان یکی از اصولی‌ترین ابزارهای مدیریت منابع انسانی است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا عملکرد کارمندان را ارزیابی کرده و بهبودهای لازم را در فرآیندها و اجرای استراتژی‌های کسب و کار ایجاد کنند.

مشاهده مطلب
کارمندان ناراضي
مهارت های نرم

نحوه برخورد با کارمندان ناراضی

کارمندان در هر سازمانی ممکن است به دلایل مختلفی حس نارضایتی را تجربه کنند. این امر می‌تواند به از دست دادن انگیزه، کاهش کارایی، و ایجاد مشکلات میان فردی منجر شود. برخورد صحیح با کارمندان ناراضی نقش بسیار مهمی در حفظ انگیزه و تعهد آنها به سازمان ایفا می‌کند.

مشاهده مطلب
آداب کارتيمي
مهارت های نرم

آداب کارتیمی در سازمان

آداب کارتیمی به عنوان یک پله مهم در راه رسیدن به رشد و موفقیت مطرح می‌شود. این پله‌ نه تنها راهی برای ایجاد تعاملات مثبت و همکاری‌های مؤثر میان کارکنان تعریف می کند، بلکه توانایی سازمان در مقابله با چالش‌های نوظهور و بهره‌برداری از فرصت‌های جدید را نیز افزایش می دهد.

مشاهده مطلب
مديريت خشم
مهارت های نرم

مدیریت خشم در محیط کار

در این مقاله ما به شما نشان می‌دهیم که چگونه مدیریت خشم در محیط کار می‌تواند به بهبود روابط، افزایش کارایی، و حتی ایجاد فرصت‌های جدید در سازمان‌ها منجر شود.

مشاهده مطلب
حل مسئله
مهارت های نرم

حل مسئله چیست؟

حل مسئله یک توانایی اساسی و حیاتی در زندگی روزمره انسان‌ها است که به معنای کلی به فرآیندی اشاره دارد که در آن افراد با جمع آوری اطلاعات، استفاده از استدلال منطقی و تصمیم‌گیری به یافتن راه‌حل یک مسئله می پردازند.

مشاهده مطلب
اسکرول به بالا