رفتار شهروندي سازماني

رفتار شهروندی سازمانی (OCB)

در این دوره مخاطبین هدف با مفاهیم و مصداق های واقعی رفتارهای فرانقشی آشنا شده و به ضرورت وجود این رفتارهای ارزشمند در راستای تبدیل شدن به شهروندان واقعی سازمان ها و تحقق اهداف سازمانی پی خواهند برد.
مدت زمان

6 ساعت

تعداد جلسات

2 جلسه

ظرفیت پیشنهادی

50 نفر

نوع آموزش

سمیناری

توضیحات دوره :

رفتار شهروندي سازماني
 

چرا رفتار شهروندی سازمانی؟

باتمان و ارگان در سال 1983 برای اولین بار از اصطلاح رفتار شهروندی سازمانی برای معرفی رفتارهایی سودمند که در شرح وظایف سرمایه انسانی قید نشده است استفاده کردند؛ این رفتارهای فرا نقشی با اینکه در شغل کارکنان تعریف نشده است اما در بین برخی از آنها برای کمک به یکدیگر در انجام بهتر وظایفشان مشاهده می شود.

عملکرد سازمان های بزرگ و برجسته نشان داده است که وجود کارکنانی که فراتر از وظایف رسمی خود تلاش می کنند یکی از مهم ترین دلایل موفقیت آنها می باشد. به چنین رفتارهای مطلوب و در عین حال غیر رسمی در سازمان ها، رفتار شهروندی سازمانی گفته می شود. از نمونه های بازر این رفتارها می توان به مواردی چون مددکاری اجتماعی، وقت شناسی، کمک به دیگران، نوآوری، کارهای داوطلبانه، عدم گلایه و شکوه، عیب جویی و … اشاره کرد.

در این دوره مخاطبین هدف با مفاهیم، تعاریف و مصداق های واقعی رفتارهای فرانقشی آشنا شده و به ضرورت ترویج و وجود این رفتارهای ارزشمند در راستای تبدیل شدن به شهروندان واقعی سازمان ها و تحقق اهداف سازمانی پی خواهند برد.

شناخت و شناسایی درست رفتارهای شهروندی در سرمایه انسانی سازمان ها، همان رفتارهای فرا نقشی داوطلبانه و و اختیاری که بخشی از وظایف رسمی فرد نیستند، اما با این وجود توسط وی انجام شده و باعث بهبود مستمر و موثر وظایف و نقش های سازمانی آنان می گردد.

مفهوم رفتار شهروندی سازمانی
رفتار فرا نقشی چیست؟
تعریف اولیه ارگان از OCB به عنوان رفتار فرانقشی
ابعاد OCB سازمانی (جهانی و محلی)
انواع رفتارهای فرا نقشی
رفتار شهروندی معطوف به سازمان
پیشایندهای رفتارهای شهروندان سازمانی
عوامل تاثیر گذار بر OCB
رفتارهای ضد تولید در سرمایه انسانی
پیامد ها و نتایج قابل توجه OCB

مهرداد حسینی

مدرس و تسهیلگر: دکتر مهرداد حسینی

مدرس و روانشناس صنعتی و سازمانی

ثبت سفارش

برای ثبت نام لطفا فرم زیر را کامل کنید.

اسکرول به بالا